vrijdag 3 mei 2013

Wandelvakantie Zuid-Limburg: 4 dagen combi Krijtlandpad en Pelgrimspad


De routekaart

29 april: Valkenburg - Schin op Geul - Gulpen - Euverem (+/- 15 km)
Per trein naar Valkenburg afgereisd om daar te starten met de wandeling. Alle bagage voor vier dagen in de rugzak. Langs het riviertje de Geul via Schin op Geul naar Gulpen gelopen. Eerste overnachtingsplek in het dorpje Euverem: hotel Gasthof Euverem (http://www.hotelgasthofeuverem.nl) Matig avondeten, prima slaapplaats (we sliepen in de dependance) met goed ontbijt.

30 april: Euverem - Slenaken - Epen (+/- 15 km)
Via Slenaken naar Epen gelopen. Onderweg geen Oranje-gevoel gekregen. Limburgers doen kennelijk niet aan Koninginnedag. Eindbestemming: hotel Eperland (http://www.hotel-eperland.nl). Op de hotelkamer naar de inhuldiging van Willem-Alexander gekeken. Rest van de middag op het terras gezeten in de zon met andere wandelaars en fietsers (http://www.smidse.nl). De slaapplek was prima met goed ontbijt.


1 mei: Epen - Vaalserberg/Drielandenpunt - Vaals - Vijlen- Rott (+/- 21 km)
Vandaag flinke wandeling voor de boeg. Eerst het Vijlenerbos doorkruist. Tip in het bos: boscafe 't Hijgend hert (http://www.boscafe.nl). Er moest geklommen worden. De Vaalserberg (322,7 meter) met het Drielandenpunt. Onderweg weinig wandelaars tegen gekomen, maar de top stond vol dagjesmensen die per auto waren gekomen. Via Vaals naar Vijlen gelopen. Aanrader voor kop thee met vlaai: theetuin en koffiekamer Vakwerk (http://www.vakwerkvijlen.nl). Onze tip om te eten: fiets- en wandelcafe "A gen Kirk" (http://www.agenkirk.nl). Een knus en leuk aangekleed lokaal eetcafe met voor weinig geld echt goed eten. Geslapen in Hoeve Rott (http://www.hoeverott.nl). Wij sliepen in de herberg. Schoon en prima, maar een wat karig ontbijt en een gedeelde WC met de hele gang.


2 mei: Rott - Mechelen - Pesaken - Euverem - Scheulder - Sibbe - Valkenburg (+/- 21 km)
Vandaag een geimproviseerde route gelopen omdat we in Euverem even moesten stoppen. Ik had namelijk de oplader van de Ipad laten liggen in het hotel. Vandaag was regen aangekondigd, maar in plaats daarvan veel zon en hoge temperatuur, echt een zomerdag. Met behulp van GPS de nieuwe route uitgedokterd. Via Mechelen en het terrein van de Zuid Limburgse Golf & Country Club naar Euverem gelopen om bij Gulpen het Krijtlandpad weer op te pakken. Overal stonden de fruitbomen in bloei. Geluncht op het terras in Valkenburg en per trein weer terug naar huis.

Geen opmerkingen: