zondag 3 augustus 2014

Vakantie Frankrijk: 16 t/m 31 juli 2014
Na de bruiloft twee weken kamperen in Frankrijk. Vuurdoop voor onze "nieuwe" tent. Eerste stop was de camping Du Moulin in Bezaudun-sur-bine in de Drome (http://www.camping-moulin-drome.fr/). Een mooie rustige camping met zwembad en schoon sanitair. Wij hadden een geweldig uitzicht op de heuvel. Vrienden van ons stonden er al, wat erg gezellig was.
Bourdeaux
De tweede stop was camping La Cammasade in Tourette-sur-loup, ongeveer een half uur rijden van Nice (http://www.camassade.com/). Een rustige camping in het bos met opnieuw een zwembad en schoon sanitair. De bekende uitstapjes gemaakt naar Monaco (tip: Musee Oceanographique), Nice, St. Jean-Cap-Ferrat (tip: Villa Ephrussi de Rothschild) en Cannes met een boottocht naar Ile Sainte-Marguerite.
Monaco

Musee Oceanographique

Musee Oceanographique

Villa Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi de Rothschild
Bij Saint Laurent du Var (vlakbij Nice, afrit 49) ligt een grote shoppingmall Cap3000 aan zee (http://www.cap3000.com/cap3000/fr). Bij het gratis parkeerterrein P4 kun je rechtstreeks het strand op. Het ligt dicht in de buurt van het vliegveld zodat je zicht hebt op stijgende en landende vliegtuigen. Een andere aanrader is het stadje Saint-Paul-de-Vence met allerlei galerietjes en winkeltjes.
Saint-Paul-de-Vence
Op de laatste camping een wolkbreuk gehad, waarbij onze tent in een vijver van water stond (terwijl wij op het strand lagen). Maar door een waterdicht grondzeil en handelend optreden van de buurman, bleef ons veel ellende bespaard.

Geen opmerkingen: