zondag 5 september 2004

Vakantie Cuba: Havana/Vinales/Cameguey (deel 1)

Route vakantie in geel


Hallo allemaal,

Vanuit een warm en af en toe zeer vochtig cuba even een berichtje van ons. Internet is zeer dunbezaaid en vaak moeilijk bereikbaar maar dit keer lukt het dan, hopelijk. We zijn op dit moment in Camaguey.

De eerste 2 dagen Havana waren bijzonder, het is een aparte stad en je leert snel kennismaken met de cubaanse mentaliteit en cultuur. Iedereen maakt veel lawaai, de hele dag door. Overal muziek en mensen praten en roepen en schreeuwen.Verder ben je natuurlijk herkenbaar als toerist dus aangesproken wordt je om de minuut, door alles en iedereen in de hoop op een dollar. Veel oude gebouwen, waarvan de meeste in verval. Veel oude autos, amerikanen en ladas, ook hiervan de meeste in verval. Leuke pleintjes met bankjes waar je lekker kunt zitten.

De Vinales vallei is totaal anders, veel rust, het totaal was ook erg rustig tussen de palmen en heuvels. Mooie wandeling gemaakt en een middag aan een wit strand met groenblauwe zee gelegen, wij staken mooi af met onze rode huidskleur.
Vinales

Playa Larga, varkensbaai is bijzonder, al is het alleen al om de vele muggen! Santa Clara is een leuke relaxte stad, hier hebben we een middag rondgebanjerd en het prima naar onze zin gehad. In Trinidad, door UNESCO beroemd geworden, wat gewandeld. In de bergen er vlakbij een flinke wandeling naar een waterval gemaakt.

Nu dus Camaguey dat we morgen goed gaan bekijken. Het is hier warm, iedere dag zeker 30 graden, de middagregen komt dan vaak ook als geroepen, we hebben overigens niet iedere dag regen gehad. Vochtig is het ook, met het wassen van de kleren is het lastig want die worden nauwelijks droog. De wegen zitten vol gaten, echt opletten geblazen dus, soms stuiter je echt in de auto. Verder is er overigens weinig verkeer, behalve af en toe een vrachtwagen waarvan de laadbak als bus fungeert. Veel wandelaars, paard en wagen, cowboys en fietsen komen overigens ook gewoon op de snelweg. Daarnaast is liften een nationale bezigheid en staan ze overal met de duim-arm-hand omhoog en te wapperen. Oja, het eten is oke, vooral als je bij mensen thuis eet. Zo komt het dat we al aardig wat dagen lekkere kreeft en vis-garnalen eten voor een paar centen. In de restaurants beperkt het zich vaak tot pizza of spagetti.
spoorweg overgang bij station Cameguey


Dit was het voor zover, via mail dus onbereikbaar, helaas.

Groetjes aan iedereen en tot over een 2 weken.

Geen opmerkingen: