dinsdag 12 mei 2015

Vakantie Portugal/Algarve: 5 t/m 10 mei 2015


Inleiding
Op 5 mei vloog ik samen met Anita en Sandra via Eindhoven naar Faro voor een korte relaxvakantie. Onze uitvalsbasis was het stadje Tavira, 30 kilometer van Faro, 20 kilometer van de Spaanse grens en 160 kilometer van Sevilla. 

Verblijf
We verbleven in Fazendinha Guesthouse, ongeveer 5-10 minuten rijden van het centrum van Tavira (Caminho da Bodega, Asseca, 8800-204, Tavira). Een absolute aanrader! Eenvoudige maar schone kamers, warme douche, een hele mooie tuin met zwembad en gratis (maar af en toe haperende) wifi. Er was ook een keuken waar je eventueel zelf kunt koken en een zitkamer voor algemeen gebruik met pingpongtafel. Echt een plekje voor rustzoekers. Het advies is om navigatie mee te nemen of van te voren goed de route te bestuderen, want het guesthouse ligt verstopt.
Zwembad van Fazendinha Guesthouse

To-do in Tavira en omgeving

  • Tavira is een erg leuk oud vissersstadje. Kleine smalle straatjes, kerkjes en een vervallen kasteel. Leuk om rond te dwalen. Heel veel cafeetjes en restaurantjes. 
Igreja de Santa Maria do Castelo

  • Praia Ilha da Tavira: het zandstrand van Tavira. Per bootje te bereiken. Niet superdruk met een paar eettentjes en bars. 
Praia Ilha da Tavira

  • Praia da Terra Estreita: het zandstrand van Santa Luzia, een dorpje 3 kilometer van Tavira. Per treintje of lopend in 15 minuten te bereiken. Aanrader! Minder toeristisch als het strand van Tavira. Ook hier zijn wat eettentjes beschikbaar.
Praia da Terra Estreita

  • Olhão. Stadje 30 kilometer van Tavira. Aardige maar toeristische boulevard. 
  • Sevilla. In 2 uur rijden ben je in Sevilla. Mooie stad om te bezoeken. Wij parkeerden onze auto bij de Mediamarkt en waren slechts 4 euro voor een dag parkeren kwijt (Av. de Kansas City). Vanaf de garage is het ongeveer 30 minuten lopen naar het historische centrum.
Sevilla 

Eten en drinken
Twee restaurants met veel locals, lekker eten, verse vis en niet duur: Restaurante Brisa do Rio (Rua Joao Vaz Corte Real 38, Tavira) en Restaurante O Ciclista (http://restauranteociclista.pt/pt). Op het terras van Pastelaria Tavira Romana (Praca da República) heb je mooi uitzicht op de oude Romeinse brug en het centrale plein en kun je genieten van lekker gebak.
Uitzicht op Tavira

Laatste dag
Op de laatste dag neergestreken op het strand van Faro: Praia de Faro. Te bereiken via een smalle weg vanaf het vliegveld. Erg toeristisch, veel Portugezen. Smal strand, maar wel 10 kilometer lang. Overnacht in Hotel 3K, een prima hotel, 10 minuten lopen van het vliegveld, met zwembad (http://hotel3kfaro.com/faro). Ideaal in verband met de vroege terugvlucht. Heerlijk gegeten in Restaurante Os Manos, waar we de enige toeristen waren (Rua Professor Doutor Egas Moniz 94, Faro).

Geen opmerkingen: