zondag 6 september 2015

Vakantie Italië/Toscane: 21 augustus t/m 5 september 2015


Met de auto en de tent op vakantie naar Toscane, Italië geweest. We hebben een heerlijke vakantie gehad: prima weer, veel van de omgeving gezien, lekker gegeten en hele stapel boeken gelezen.

De camping
Twee weken gekampeerd op de agricamping Nonna Stella bij Bibbona (http://www.nonnastella.it/nl/camping-toscane.html). Deze camping beviel uitstekend. Klein, mooi groot zwembad, gratis redelijk wifi, schoon sanitair en ruime plaatsen (80-150 m2 groot). Erg weinig schaduw, maar de camping bedt per plek een eigen parasol aan. Eén keer per week werd er een groot buffet gehouden met allerlei lekkere Italiaanse tapas. Het dorpje Bibbona stelt weinig voor. Er is een goede pizzeria, ijswinkel en pastawinkel. De dichtstbijzijnde grote plaats voor alle grote boodschappen is Cecina (tien kilometer er vandaan).
Italiaanse maaltijd bij de tent

Bezienswaardigheden
Bibbona ligt vier kilometer van het strand van de Middellandse Zee vandaag. In Toscane zijn een heleboel bezienswaardigheden te zien: Volterra, San Gimignano, Pisa, Lucca, Siena en Florence. Helaas niet vlak in de buurt van onze camping. Reisafstand bedroeg tussen de 45 minuten en 2 uur. 

Hotelovernachtingen
Met een reisafstand van bijna 1400 kilometer ligt Toscane best ver weg. Daarom zowel de heen- als terugreis in twee etappes gedaan. Op de heenreis geslapen in het Just Hotel in Lomazzo vlak bij Como (http://www.justhotelomazzo.it/en/). Een prima hotel voor één nacht. 
Onderweg naar huis overnacht in het Tobbaccon Hotel in Bensheim (boven Heidelberg)(http://www.tobbaccon.de/). Slechts één jaar oud hotel op industrieterrein vlak bij de snelweg. Prima voor een nacht. 
Het Italiana Hotels Florence (http://www.italiana-hotels.it/index.php?lang=en) is een goed uitvalshotel als je Florence wil verkennen. Bus 23 stopt er voor de deur en brengt je in vijftien minuten vlakbij de Ponte Vecchio.

San Gimignano
Een Middeleeuws stadje, op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO, met zijn zeven markante torens. Neem een ijsje bij wereldberoemde Gelateria Dondoli. Jammie! (http://www.gelateriadipiazza.com/english/master-gelato-maker.html).

Volterra
Oud stadje op een heuveltop met leuke nauwe straatjes en pleinen, een Romeins openlucht theater uit 1000 jaar voor Christus en de doopkapel van San Giovanni uit 1300 na Christus.

Teatro Romano

Straatbeeld I

Straatbeeld II

Straatbeeld III
Werkplaats I

Werkplaats II

Battistero di San Giovanni Battista I

Battistero di San Giovanni Battista III

Video "Il Teatro Rosso" in Battistero di San Giovanni Battista

Pisa
Wie kent de toren van Pisa niet. 

Torre di Pisa

Battistero San Giovanni, Il Camposanto, Piazza del Duomo, Torre di Pisa

Lucca
Oud stadje, je kunt over de wallen om het stadje lopen.

Piazza Anfitentro

Chiesa di San Michele in Foro

Siena
Zeer goed behouden middeleeuws stadsbeeld met het bekende Piazza del Campo

Duomo di Siena

Piazza del Campo

Zijstraat van Piazza del Campo

Florence
Hoofdstad van Toscane, met vele bezienswaardigheden. Tip: heerlijke zeer royaal belegde broodjes voor slechts vijf euro (http://www.allanticovinaio.com/home/).

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Ponte Vecchio

Enorme rij voor broodjeszaak All' AnticoVinaio

Het wachten wordt beloond

Navigatie tip
We hebben erg vol lol gehad van de app "maps.me". Een navigatie app die je offline kunt gebruiken, mits je op een eerder moment de betreffende landkaart hebt gedownload. Alle kaarten zijn gratis te downloaden. Verdwalen is niet meer mogelijk!


Geen opmerkingen: